Publieke activiteiten

Elk seizoen organiseren we een evenement voor het grote publiek.

Tijdens de grote vakantie organiseren we in het “Het Vinne” twee Zomer-ZON-dagen. Hierbij positioneren we enkele telescopen in het domein, en kan iedere bezoeker een blik werpen naar onze geliefde zon. Het is een spectaculair gezicht, en het is vaak hier dat mensen voor het eerst echte zonnevlekken en protuberansen te zien krijgen.

Nationaal wordt er elk jaar een Nacht van De Duisternis georganiseerd. Ook Sterrenwacht Altair doet hieraan mee. Tijdens deze avond en nacht zijn er gelijktijdig sterrenwandelingen, voordrachten en staan er verschillende telescopen opgesteld in en rond de hoeve van het Vinne. Lijkt je dat wel leuk, kom dan gerust langs. Ook kinderen zijn zeker welkom...

Midden augustus kennen we ieder jaar De nacht van de vallende steren, de zogeheten “Perseiden”. Indien de omstandigheden gunstig zijn, organiseren we dan een bijeenkomst in onze uitvalsbasis. Er wordt dan tijdens het waarnemen info verstrekt over het fenomeen“meteoren”. Ook hier is iedereen welkom. Wel een ligstoel en warme kleding meebren- gen, want zelfs in de zomer kan het flink afkoelen.

Tijdens de jaarlijkse Nationale Sterrenkijkdagen kan je twee avonden terecht voor waarnemingen, voorstelling, tentoonstelling en voor de jongste : onze knutselhoek. Meer info vind je op onze activiteitenkalender.

publiek1

Sterrenwacht Altair

Ossenwegstraat

Sint-Truiden     

(volg wegwijzer SMAC)

info@sterrenwachtaltair.be

altair1 k altair2 k altair4 k altair3 k altair5 k altair9 k altair7 k altair6 k altair8 k

 

Nieuws

Sterrenkijkdagen 2018

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari 2018 kan je op meer dan 25 plaatsen in Vlaanderen 's avonds gaan kijken naar de Maan en de sterren. Sterrenwachten en amateur-astronomen zetten die dagen op verschillende waarnemingsplaatsen ...

Lees meer...

Ontwerp & Idee:  rudi.feliers@hotmail.com