Nieuws

 

De Nacht van de Duisternis

Op zaterdag 14 oktober organiseert Sterrenwacht Altair, in samenwerking met Provinciedomein Het Vinne, "De Nacht van de Duisternis" . Dit initiatief van Bond Beter Leefmilieu grijpen we aan om een thema-avond over sterrenkunde, lichtvervuiling en natuur te brengen voor een breed publiek.

We verwelkomen jullie in het Bezoekerscentrum met een inleidende voorstelling over de sterrenkunde die we beoefenen en het verband daarmee met lichtvervuiling. Daarna gaat een donkere wandeling door in het provinciedomein dat begeleid wordt door een natuurgids. Laarzen en een rood (fiets)lichtje zijn aangewezen. Bij aankomst terug aan de Vinnehoeve staan telescopen staan klaar om jullie de sterrenhemel te laten bewonderen. Bij slecht weer wordt het waarnemen vervangen door een lezing over 'De maan'.

Deze activiteiten zijn vrij toegankelijk en gratis.

20:00 Lezing: "Lichtvervuiling en amateursterrenkunde"
21:00 Natuurwandeling
22:00 Waarnemen door telescopen

 

 nvd2

 Sterrenwacht Altair

Ossenwegstraat

Sint-Truiden     

(volg wegwijzer SMAC)

info@sterrenwachtaltair.be

altair1 k altair2 k altair4 k altair3 k altair5 k altair9 k altair7 k altair6 k altair8 k

 

Nieuws

De Nacht van de Duisternis

Op zaterdag 14 oktober organiseert Sterrenwacht Altair, in samenwerking met Provinciedomein Het Vinne, "De Nacht van de Duisternis" . Dit initiatief van Bond Beter Leefmilieu grijpen we aan om een thema-avond over sterrenkunde, ...

Lees meer...

Ontwerp & Idee:  rudi.feliers@hotmail.com